-MaSiH aDa WaKtU_

-MaSiH aDa WaKtU_

Wednesday, May 14, 2014

sorang bagi bola tanggung, sorang smach. Adeh


Kebelakangan ini... Aku sebak melihat bola tanggung, berbalas smach sesama muslim itu !

Dicari masa dan peluang salah laku, dan kita betul, dan kita salah dan macam lagi.

Lagi hati kecil ini sedih, ditulis pada public FB, kata-kata sebagai seorang Akh sudah tidak berakhlak, dan lagi sebak di biarkan saudara itu dengan mendoakan "moga terus dalam kesesatan" wanauzubillah hi minzalik, risau kebencian kerana emosi, melayan perasaan ketika itu. Wah ! menari sakanlah para syaitan ketika itu. Istighfar Ikhwah...

Aku melihat, sebenarnya ramai ikhwah akhawat yang hebat, pandai menulis dan penulisan sangat bagus... Tidak percaya, lihat lah bila berlaku isu ini.

Tapi sangat sikit yang menulis untuk menerangkan islam kepada orang ramai...


Majalah join...
Majalah ini...
Majalah I
Majalah tu ini kiri kanan...


Kalau ikhwah-ikhwah kita yang hebat-hebat semua ini menulis, nescaya kita boleh keluarkan majalah kita sendiri 10 setiap bulan....., terfikir, bagaimana Sir muhd Iqbal memperjuangkan kata-kata dalam pena surat-suratnya, Al-Maududi lantang dalam akhbar demi akhbar yang haram, ia menghalalkannya dengan wujudkan akhbar lain. Dengan Ikhwan tegar menulis dalam akhbar, makalah, majalah dan buletin - buletin, Syed Qutb dengan Zilal nya.

Tapi....


Ikhwah akhwat kita di sini, semua senyap. Hanya menulis dalam ruanglingkup sempit dan sibuk...

Tapi tiba-tiba ikhwah atau ekas ikhwah kita yang "smart-smart" menulis keluar menyerang gerabak dakwah lain pula.
 
Alangkah baik jika mereka pun menulis menyerang sekuler dan faham-fahaman anti dakwah anti tarbiah anti hadis anti syariah dan lain - lain..Maka, akhirnya kita membenarkan kata-kata pakcik ini, mesti dia gembira sakan, fuh :


Kalau nak Tahu, sila belajar Bahasa Arab sekarang !!

No comments:

Post a Comment